Siirry pääsisältöön

Näin peset autosi oikein talvella

 

Pitäisikö auto pestä talvella?

Autoharrastajien tärkein kysymys on, pitäisikö autoa pestä lainkaan talvikuukausina? Vastaus on yksinkertainen – kyllä, kannattaa.

Talviteille ripotellaan aktiivisesti ainakin hiekkaa tai graniittirouhetta ja korkeintaan teknistä suolaa tai erityisiä jäänestoaineita. Yhdessä lumen, jään ja lian kanssa tämä lisää korin maalipinnan ja metallin "kuormitusta".

Kuinka usein auto pestään talvella?

Jos kaupunkisi tiet ovat puhtaat ja sateet ovat harvinaisia, autopesulassa on käytävä vähintään kerran kuukaudessa. Halutessasi voit tehdä tämän useamminkin.

Jos teillä on paljon likaa, suolaa ja reagensseja ja lunta sataa usein, kori tulisi puhdistaa useammin – vähintään kerran kahdessa viikossa. Tämä ei ole tärkeää kauneuden, vaan pinnoitteen turvallisuuden vuoksi.

Kuinka auto pestään oikein talvella?

Ennen auton pesua talvella on varmistettava, että sääolosuhteet ovat sopivat. Tässä pätee yksinkertainen sääntö – mitä lämpimämpi, sitä parempi. Voit tehdä kaikki itsepalvelupisteen toimenpiteet itse vain, jos ulkona ei ole alle -5 astetta. Ihannetapauksessa sinun on odotettava sulamista, jotta lämpötila nousee nollan yläpuolelle. Pakkaslämpötiloissa peseminen on vaarallista, vesi jähmettyy liian nopeasti.

Pesevätkö autoja talvella kylmimpinä kuukausina? Kyllä, mutta vain varustelluilla asemilla, lämmitetyissä pesukoneissa. Et voi aloittaa töitä heti kadulta sisään ajettuasi, vaan sinun on odotettava vähintään puoli tuntia, jotta korin metalli lämpenee, jotta ei synny vaarallista lämpötilaeroa, joka on täynnä tuhoja, maalipinnan ja lasin halkeilua.

Turvallisuuden vuoksi sinun on myös noudatettava seuraavia sääntöjä:

  1. Veden enimmäislämpötila on 40 astetta. Mitä kuumempi, sitä selvempi on ero, jonka seurauksia on jo käsitelty edellä. 40 asteen lämpötila poistaa tällaiset riskit, ja se on täysin riittävä lian liuottamiseen ja poistamiseen sekä pesuaineiden tehokkaaseen vaahdottamiseen.
  2. Kynnysten, alustan ja lokasuojien huolellinen käsittely. Kesällä ne eivät vaadi erityistä huomiota, mutta talvella niihin kertyy reagensseja ja suolaseoksia, jotka aiheuttavat metallin voimakasta korroosiota jopa ruosteen kautta.
  3. Alustava valmistelu. Tämä on tärkeää, jos aiot työskennellä ulkona, autotallin lähellä tai itsepalvelupisteellä. Sinun on lämmitettävä moottori äläkä sammuta sitä koko toimenpiteen aikana, vaan aktivoitava maksimaaliset puhallus- ja lämmitystilat. Tämä edistää veden parempaa haihtumista eikä anna sen jäätyä haavoittuvimmille pinnoille - lasille ja konepellille.

Mitä tehdä autonpesun jälkeen talvella?

On tärkeää tietää paitsi se, onko autonpesu mahdollista talvella, myös ymmärtää prosessin loppuun saattamiseen tarvittavien toimenpiteiden monimutkaisuus. Tärkeintä on kuivata kori hyvin. On hyvä, jos autotallissa tai itsepalvelupisteessä on kompressori, jonka lämmin ilmavirta poistaa nopeasti ylimääräisen kosteuden, ei vain pääpinnoista, vaan myös vaikeasti tavoitettavista paikoista, tyhjennysrei'istä ja avaimenrei'istä.

Muita hyödyllisiä suosituksia, joita ei voida sivuuttaa, ovat seuraavat:

  1. Sisätilan tuuletus. Avaa kaikki ovet ja tavaratilan kansi 5–10 minuutiksi, jotta kosteustaso palautuu normaaliksi eikä muodostu kondensaatiota, ovien jäätymistä ja lasin voimakasta huurtumista.
  2. Nosta pyyhkijät ylös, jotta harjat eivät jääty kiinni tuulilasiin.
  3. Avaa konepelti ja polttoainesäiliön luukku. Ei ole huono ajatus pyyhkiä ne kuivalla liinalla tai lautasliinalla jäätymisen estämiseksi.
  4. Jarrujen kuivaaminen. Valettujen vanteiden mekanismit voidaan kuivata hyvin kompressorilla, mutta jos jarrupaloihin ei ole suoraa pääsyä, voit käyttää toista hyväksi havaittua menetelmää - äkillisiä jarrutuksia. Tätä ei tietenkään pidä tehdä vilkkaassa liikenteessä, vaan turvallisemmassa ja rauhallisemmassa ympäristössä.
  5. Elastisten tiivisteiden käsittely silikonipohjaisella voiteluaineella. Kätevintä on käyttää aerosoliyhdisteitä. Ne eivät ainoastaan ​​suojaa kosteuden kertymiseltä ja jään muodostumiselta, vaan myös auttavat pidentämään käyttöikää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vettä BMW:n ohjaamossa: mitä tehdä?

Jos BMW:n sisätiloihin ilmestyy vettä, on tarpeen selvittää syy ja korjata ongelma. Vuodon tarkaksi tunnistamiseksi ja poistamiseksi on suositeltavaa bmw huolto autokeskus . Syyt Mahdollisia syitä veden pääsyyn BMW:n sisätiloihin: Tukkeutuneet tyhjennysreiät. Esimerkiksi kattoluukun tyhjennysaukot tai tuulilasin alla olevien syvennysten tyhjennysreiät. Vuodot tiivisteet. Vesi voi tunkeutua oven tiivisteiden, tuulilasin tai muiden korin osien halkeamien läpi. Kumitulppien vaurioituminen. Esimerkiksi lätäköiden läpi ajettaessa vettä voi päästä sisätiloihin korin pohjassa olevan puhjenneen tulpan kautta. Poistomenetelmät Seuraavia menetelmiä voidaan käyttää veden poistamiseen BMW:n sisätiloista: Puhdista tyhjennysreiät. Tätä varten voit käyttää kuparilankaa tai ohutta, pyöristettykärkistä kaapelia. Tiivisteiden vaihtaminen. Esimerkiksi jos ilmanottoaukkojen paneelin tiiviste kuivuu, vettä pääsee sen kautta sisätiloihin. Tässä tapauksessa sinun on liimaatava uusi tiiviste. ...

Kuinka päästä eroon pahasta hajusta autossa

Auton epämiellyttävä haju on ongelma, jonka monet kuljettajat kohtaavat. Syyt voivat olla erilaisia: piknikiltä jääneet ruoat, sateen kosteus tai vahingossa tapahtunut nestevuoto. Auton sisätilojen pahan hajun syitä Likaiset matot ja verhoilut. Kankaat ja matot imevät hajuja, pölyä, hikeä ja likaa, varsinkin jos niitä puhdistetaan harvoin. Ilmastoinnin haju. Ajan myötä ilmastointijärjestelmään kertyy kosteutta ja pölyä, mikä johtaa bakteerien ja homeen kehittymiseen. Ruoka ja ruokajäämät. Unohtuneet ruoanpalat, läikkyneet juomat tai vain kuljetetun ruoan haju tunkeutuvat nopeasti verhoiluun. Kosteus ja kosteus. Märät matot, sateelle jääneet ikkunat tai korin tiiviysongelmat voivat aiheuttaa kosteutta ja ummehtunutta hajua. Eläimet autossa. Lemmikkien hiukset, sylki ja muut jäljet ​​voivat jättää pysyvän hajun. Pakokaasujärjestelmän tai moottorin ongelmat. Jos pakokaasuja tai öljyn hajua pääsee autoon, se voi viitata pakokaasujärjestelmän, tiivisteiden tai ilmanvaihdon ongelmiin. Tä...